środa, 27 sierpnia 2014

Ciasto migdałowe z ricottą pachnące cytryną

Witam,
dziś będzie "smacznie", a to za sprawą nowości jakie zawitały kilka dni temu do sklepu Przyda się!
Mowa o różno-kształtnych foremkachTUTAJ możecie obejrzeć specjalnie dla Was przygotowany film ukazujący zastosowanie foremek za pomocą masy plastycznej.
Natomiast poniżej ja postaram się Wam przybliżyć wykorzystanie tych samych foremek,
ale już razem z ciastem, kruchym ciastem.


Foremki idealnie nadają się do kruchego ciasta., które bardzo sprawnie wychodzi i z foremki za pomocą wmontowanego przycisku.




Nie mogło zabraknąć kwiatów bardziej przestrzennych :)



Przepis zaczerpnięty z TEJ strony
 Smacznego!!!

W pracy wykorzystałam

2 komentarze:

  1. ależ mi się podobają te foremki.....mrrrr...no oczywiscie ciasto tyż- bo ja kocham ciasta:)

    OdpowiedzUsuń